SECRET OF CETINA

Dino Markić / Branko Kragić – Secret of Cetina 300m / 6b+

Točno 10 godina nakon što smo prvi put popeli ovaj biser Ilinca, ulazimo opet zajedno. Radujemo se Dinovom povratku i testiramo koliko dužina ploča može izdurat prije nego baci penje u Cetinu od boli. Secret of Cetina je idealan test.

Smjer je specifičan po četvrtoj dužini, ploči s malim narančastim kristalima koji su skoro jedina hvatišta i nožišta. Dužina je prekrasna i nudi jedno od najboljih penjanja u Dalmaciji. Ukomponirati to s pogledom na kanjon Cetine, jednostavno neprocijenjivo.

Izlaz iz detaljne dužine

Za ovu dužinu smo u međuvremenu čuli da su popucali kristali i da je upitna kvaliteta smjera.

Nakon što smo oboje prošli tu dužinu zaključili smo da ništa bitno nije popucalo i da se dužina penje bez problema. Također ocjena je u međuvremenu smanjena s 6c na 6b+, i tu bi se složili u skladu s današnjim standardom.

Smjer ima dvije 6b+ dužine, donja dužina ima jedan mali boulder detalj, dok gornja nudi konstantno penjanje po kristalima.

Zadnje dvije dužine (5a,5c) smo spojili i penjali od komada, što čini oko 70m jedinstvenu upornu dužinu od koje nema odmora do sidra. Veliki naklon Dinu koji je taj dio većinom prošao u gojzama penjajući u vodstvu. Penje jednostavno nisu bila opcija 😀

Izlazimo tik prije kiše i obavezno pravo na pivu nakon jubileja. Hvala i Mocu koji nas je po ko zna koji put vratio u Omiš autom da ne moramo pješke…

Galerija slika…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s