Simfonija kamena, 6c, 300m

Simfonija kamena , 6c, 300m. Penjali: Iva Božić, Davor Mrsić i Ivan Lovrinović

Što reći o smjeru kojem u opisu stoji “elegantno penjanje u odličnoj stijeni pogotovo u prvih 7 dužina” (smjer ima 9 dužina). Smjer je jedan od novijih dužinaca na Pajevini i ima konstatno gibanje tokom cijelog smjera. Redom se nizaju dužine 6a, 6b, 6c, 6a, 6a, 5c, 5a, 5a i 6b.

Pristup je od Miletinog bora do smjera cca 30-40min. Ulaz u smjer je nekih desetak metara niže od Pjesme sirena. Prva dužina je već dala naslutiti da se radi o odličnom smjeru. Ploča s kratkom prečkom na balans koja završava s radijatorima, DIVOTA! Druga dužina se nastavlja na radijatore prve dužine. Počinje detaljem u blagom prevjesu i nastavlja 30m gibanjem po radijatorima. Dovoljno da izvrneš svaku kost u stopalu uglavljivanjem, osim toga je DIVOTA!.

Igrom slučaja, tj da budem iskren izmolio sam vodstvo u detaljnoj dužini. Rupičasta ploča od 30m bez detalja, konstantno gibanje, malo teško za pročitati, ali nakon par spitova se navikneš i zapravo ti je žao što je gotova. Malo je reći DIVOTA!

Nakon detaljne dužine slijede dvije 6a dužine koje se mogu spojiti u jednu. Mi smo penjali sa halfovima od 60m i bez problema smo spojili. Dojam je da je druga 6a dužina malo teža nego to ocjena govori. Obje dužine su totalna suprotnost od prvih dužina, dilfer penjanje, labilni blokovi, malo zajede, malo prevjes… svega ima… DIVOTA!

Nakon toga slijede tri petice. Elegantno gibanje s par laganih detalja i za tren se dođe do zadnje dužine.

Dolaskom do ulaza u zadnju dužinu vidimo da će biti svađe oko vodstva u zadnjoj dužini. Izrazito zračan ulaz. Ipak puštamo Ivu nek penje, par škakljivih pokreta na balans i dalje je lagano. Možda je ocjena i nešto lakša od 6b. Odrađujemo photo session i na vrhu smo smjera.

Do vrha Pajevine ima još nekih stotinjak metara laganog terena i spust je prema Velikom Borovcu i planinarskom stazom nazad prema Miletinom boru. Spitan je jako dobro, osim ukapčanja ne treba nositi dodatnu opremu. Ne znam jesam li već rekao ali smjer je stvarno DIVOTA i za svaku preporuku.

2 misli o “Simfonija kamena, 6c, 300m

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s