Slo report

Za vikend se napokon otišlo u Sloveniju rastegnuti noge i očistiti paučinu s dereza i cepina. Prvi dan smo iznad Kranjske Gore, a drugi u Logarskoj dolini. Još umorni od puta teško se dižemo i za prvi dan krećemo na Prisojnik. Idemo via Normale, dan je kao izmišljen….za kupanje. Prva grapa je u sjeni pa je držala dok smo se penjali i bio je čisti gušt proći je. Srki i Luka nakon nje ostaju, a Sanja i ja idemo pokušati na vrh izići.

S obzirom na uvjete zaključujemo da je bolje posvetiti više vremena na hranu i pivo, te se odlučujemo 200m prije vrha okrenuti. Povratak istim smjerom i pravac za Logarsku dolinu u nadi za boljim uvjetima.

U Logarskoj nam se priključuju Begić, Bojko i Vedran ili zapravo bolje rečeno priključujem se ja njima te krećemo prema sjevernoj strani Turske gore. Bojko je iskopao smjer Modec-Režek, klasični smjer koji je popet u suhoj stijeni, ali je sada nadamo se zaliven ledom. Idemo u dvije naveze, obe u isti smjer.

Smjer je 220m dug, inače je ocijenjen sa IV kad je suh, rekao bih da je sada III/AI 4-. Težinu su konstantne, iznimka je 4 dužina koja je nešto konkretnija, prečka od 10m pa vertiakala od 30-40m. Čisti gušt! Zapravo je jedini problem što je led dosta tanak pa smo popriličan broj puta “taknuli” stijenu s cepinima, a i međuosiguranja su većinom slaba ili nikakva, s iznimkom za sidrišta koja su ok.

Na vrhu smo za cca 3.5h, silazak niz Turski žleb, piva u domu i pravac Split. Ugodan vikend, samo da je barem malo bliže Slo, bilo bi i više ovakvih vikenda…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s