Canadair

Canadair, Stomorica [250m, 6a+]

Penjali: Sanja Sinovčić i Ivan Lovrinović

Već par vikenda u Dalmaciji kiša staje pred vikend i ostavlja sunce da prži po cijeli dan, a mi ih pokušavamo iskoristit na najbolji mogući način tj u stijeni. Prvotni plan je bio penjati klasiku u Ilincu i smjer Revanš, ali Ilinac izgleda kao da nad njim još pada kiša. Sreća, jer smo noć prije popili par piva viška i prespavali alarm ujutro. Ne znam bi li glava izdržala pjev klina. Oko 11h napokon dolazimo sebi i odlučujemo se za Canadair, još jedan u nizu Pezzolatovih prelijepih smjerova. Gibanje je konstantno i prelijepo, bez nekih teških detalja, a opet konkretne ocjene.

Povremeno treba biti na oprezu, jer pojedini dijelovi su rijetko spitani pa se treba držati skice, a ne fotoskice na kojoj je krivo ucrtana linija smjera. Poseba pažnja na 4. dužinu u kojoj smo našli popriličan broj ostavljenih paničara. Na dijelu gdje završavaju spitovi, treba priječiti ulijevo cca 6-7m i onda ravno gore do police jos 4-5m i tu je idući spit. Trebalo je i meni nekih 20min lutanja po stijeni dok nisam našao izlaz.

Od koristi za smjer je ponijeti par zamki za pješčane satove i par frendova i čokova. Smjer je prelijep za penjat, ali treba biti na oprezu na par krušljivih dijelova.

Silaz je moguć abseilom do početka smjera ili 15m abseila na drugu stranu i spustit između Crvene stine i Stomorice, iako je ovaj put dosta zarastao pa možda bolje prošetat do Babjače i onda dole, da smo bar prije znali. Nakon sat vremena probijanja kroz gusto grmlje smo završili na krovu jedne kuće, pa u stilu nindži se prošuljali po katovima dvorišta preskakali ogradu i napokon došli na cestu koja vodi nazad do parkinga.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s