GOLUBINJAK

Autor: Branko Kragić

Familijarno smo se zaputili u navezi 2+2 prema krajevima u kojima temperature ne tope sladoled, di se može dobro pojest, štagod popet i dobro naspavat.

Fužine su se pokazalo kao odlično mjesto za bazu, malo tiho mjesto blizu park šume Golubinjak. Za početak kava i obilazak okolnih špilja (u kojima je temperatura 8 stupnjeva!!) turistički obilazak prije penjanja.

Golubinjak se nalazi tik uz autocestu i do penjališta od ulaza ima 5 minuta hoda. Idealno! U krugu stotinjak metara nalazi se nekoliko stijena od cca 25 metara i sve su većinom u hladu. Penjalište je izrazito ljetno jer temperature su ovdje bile oko 20ak stupnjeva (cca 35 u Splitu u to vrijeme).

Stijena je nešto drugačija nego što smo navikli, pa se tako ubijamo u 6a, ali i dobro zagrijavamo za malo jače i kvalitetnije smjerove.

DAN 1
Prvog dana biramo prvi sektor Zambezi, te penjemo najbolje smjerove po preporuci. Pa tako Jere penje Bokasu 7b i Wild side 7b – oba na 2nd go i ostale sve ispod 6c+ na onsight/flash.

Branko penje Mekong 6c+ na onsight i ostale ispod na sajt/fleš, a skoro i Bokasu da nije uša ka zadnji smjer u danu, pa je ponestalo đusa.

MOCOVA UKAPČANJA
Mocova ukapčanja su postala hit! Za njih znaju svi, od Istre do Dalmacije! Kitimo smjer, kad iz vedra neba as iza nas kaže:

A: Ma jesu to Mocova ukapčanja iz Torcide???
J: Jesu, al kako znaš??
A: Ma odma san ih pripozna!! Čitamo Betu!! Al ste ih skinili?
J: Je evo nekidan smo ih skinili, pa smo van došli sad okitit ode Golubinjak, ostavit ćemo, nek ljudi penju!
A: To legendo!! Fala van!!

DAN 2
Saznajemo da je i familija Čikotić-Šupe u obližnjem Vinkuranu pa nam se odlučuju pridružiti na opću radost i veselje!

Dan započinje zajedničkom jutarnjom kavom, pa tako slušamo dojmove o Vinkuranu i ostalim penjalištima koje su posjetili. Zaokružujemo u vodiču sve bitno, a ostalo pamtimo!
Danas smo se svi odlučili za sektor Holywood i to se pokazala kao odlična investicija. Kvalitetni smjerovi i penjanje do 25m u sred šume u hladu. Divota!!

Naveza od 1000 smjerova!
Ovaj vikend smo shvatili da probijamo granice, jer prelazimo oboje (Branko i Jere) po 500 popetih i upisanih smjerova. Simbolike radi, Ljubo sam je taman napunio 1000. Velika legenda!!
Pa eto tako za Ljubu, penjemo smjer Ljubo Asu! 7a. Jere ga penje na onsight, a Branko 2nd go.

Penjemo i Rocky Balbou 6c i Casablancu 6c, fleš/sajt, 2nd go, u svim kombinacijama.

Bolje polovice su u međuvremenu odlučile posjetiti malo selo Winettou, koje je ostalo od snimanja fima… a ostatak dana svi provodimo u gastronomiji, kako i priliči nakon penjanja…

P.S. Čestitamo Dari i Nikoli na Radničkoj klasi 7c!!!

Galerija slika

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s