Perivoj reunited

Perivoj – Omiš, al di ćeš bez malo Grede na kraju…

Nakon dugo vremena ST scena se otkriva, ponovo nova/stara penjališta bivaju posjećena, a da nisu Marjan ili Greda.
Donosimo report s Perivoja, na koji ćemo se nadam se vratiti ubrzo, i neke pikanterije u dnevnoj konverzaciji penjača…

Jere i Branko odlaze u posjet Perivoju… Ima jedna anegdota, a počinje otprilike prije dvije godine kad se penjalo češće na Perivoju.. Moco i Branko penju Torcidu, Moco je taj dan popea, a Branko nije. Branko mu kaže ma ostavi mi ukapčanja, doć ćemo sutra pa ću to popet. I tako evo nas nakon dvije godine ponovo na Perivoju. Ukapčanja su tu, čak i podmazana od Frenkija koji je par dana prije tu bio i uredio put do penjališta (svaka čast!). Branko obećava Mocu svečano da će mu skinit ukapčanja i vratit. Pa tako Branko ulazi u Torcidu 7b, stavlja par tickmarka i penje je iz prvog pokušaja. “13 ukapčanja, cca 25m – 7b ili b+ teško je reć, al s dva senda na kolinima svakako je lakše… “

Jere i Branko nakon uspona u Torcidi…
B: Stari, nakon šestog spita odjednom su mi se napumpale ruke nisan ima pojma zašto, a bia san dobar?? Ništa mi nije bilo jasno!
J: Aaa slušaj taman tu negdi bi ti bilo sidro od Naklica..
B: Uuu jeee jee, ta je šema… izgleda da san do tu kalibriran…

Prije par dana isto tako Sabina Jensterle penje Torcidu i predlaže 7b+.

Nakon toga Jere ulazi u Posljedni Pro 7c, radi sve pokrete i daje dobar pokušaj. Kako Posljedni Pro dijeli ukapčanja sa Torcidom tako sad triba zvat Moca i reć mu da bi tribali ostavit ukapčanja do sljedećeg puta. Kaže Jere “Reci da je na mene dug iduće dvi godine”. Zovemo Moca i priopćavamo mu to, a u pozadini čujemo kako mu ispada pločica iz ruke jer taman preuređuje kondut. Ovako nekako je tekao razgovor…

Jere i Moco
J: Slušaj, ostavia bi ukapčanja ode moran popet posljednjeg proa
M: Molin?? Nema šanse gusaru j… skidajte mi ukapčanja doli!!
J: Ajde dolazit ćemo ove jeseni penjat
M: Ove jeseni??? Ma jesi ti normalan? Pa zadnji put je nakon jednog dana tribalo dvi godine!!
J: Nije, nije, doć ćemo sigurno!
M: Majko moja s kin se ja družin!!

I tako, ostaju ukapčanja u Torcidi do daljnjega…

Koliko je teško nać opet nekoga za Perivoj pokazuje to da Branko s priprema izdržljivosti u Naklicama i Perivoju odlazi na gredu malo “čačnit” Staljingrad. Smjer je rijeđe zaspitana ploča, te mu daje jedan cijeli dan za proučavanje pokreta. Ubrzo radi sve pokrete osim jednog na kraju, pa koristi đoker zovi. Koga drugog nego velikog Nikolu Kramarića, koji je pola lita provea na Baćama, a drugi dio na Gredi.

Branko i Niksi
B: Alo Niksi, daj reci mi, ovi Staljingrad, fali mi jedan pokret gori pri kraju!
N: Asu imaš rupu za dva prsta, loše noge pa na ajde j…
B: Too legendo, fala ti to mi je tribalo!!

I tako dolazi idući dan s malo ozbiljnijim namjerama, u zadnji pokušaj dana u sami mrak, Branko penje Staljingrad 7c.
“Kako to inače biva, skoro smo skupili sve stvari, skinia pojas, pa je mrak. A šta misliš, da proban sad još jeanput za kraj? A moga san… Aj iden dok ne padnen za trening, pa idemo ća? I eto, nisan pa…”

Isti dan Nikola Pecarski penje Bombu u glavi 7a, njegovim upečatljivim laganim stilom, dok je prije toga otvoria frižiderić i izvadia marendu kakvu nebi se postidia ni Michelinov restoran!!

Tamo iza ugla Stana pada pokret prije izlaska u Radničkoj klasi 7c, a Dara par pokreta prije. Jere pada pokret prije izlaska u Keep on rocking 8a+. Jake snage su opasno napale Gredu, i vjerujemo da će bit još dobrih uspona ovog lita, jer trese se na veliko, samo triba nać navezu i bokun vrimena!!

Jer tu se penje, tu se pada, jedan pokret, jedna nada!!

P.S. Dopisništvo iz Marušića, Ava, javlja da penje u Omišu Snjeguljicu 6c, te ostale šestice redom. Napada još i Porodicu Zlikovski u Gatima, pa samo čekamo i tu neke nove uspone…

4 misli o “Perivoj reunited

  1. 27.5.2016 san popea Torcidu u okladi sa gusaron Jeron u kojoj je pojeo pravi poljicki soparnik i prizna da je to jedini i i najbolji soparnik, tako da ukapcanja stoje 3 godine. Prosle godine, Robi govori kako ce penjat Torcidu i ja mu govorin da skine ukapcanja, Robi penje iz drugog pokusaja Torcidu i Beovic mu govori da ostavi ukapcanja…otad se nije vratia na Perivoj. Govorin Frenkiju i Sabini da skinu ukapcanja. Frenk zove da rece da je popea Megdan a na moje pitanje jeli skinia ukapcanja odgovara “nisan ih skinia ali san ih podmaza”.
    WTF!

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s