Triglav The Rock Ljubljana 2019

Moco & AnamarijaRock Triglav Ljubljana 2019

Na poziv Krudera, moja Anamarija i ja odlazimo u petak 24.5. u Ljubljanu na penjačko/turistički izlet.

Triglav the Rock je bolder natjecanje i sastoji se od kvalifikacija koje se održava u jednoj od dvorana u Sloveniji (ove godine u Sceni), postavljeno je 30 smjerova, od kojih 10 posebno označenih te mogu odvesti u polufinale u kojem se automatski nalaze penjači koji su u aktualnoj godini bili na World Cup-u.

Kvalifikacije su počele u 4, a mi dolazimo u 5. Ukupno sam popeo oko 20 smjerova, 5 kvalifikacijskih za polufinale i očekivano ne ulazim u polufinale.

U bolder dvorani nas dočekuje luda slovenska ekipa, Kejžar, Sudi, Kruder, Bergant, Urh i odma nas nude pivom. Dvorana je ludilo, smjerovi su odlični a piva im je vrhunska.

Navečer spavamo kod Krudera i do pola noći raspakiramo pakete koje je dobia od Ocun-a, svog novog sponzora.

Ujutro nam Kruder sprema palačinke i kavu, vodi na kratki obilazak Celja i krećemo u Ljubljanu. On se zagrijava za polufinale, a mi razgledavamo grad.

Očekivano, Kruder ulazi u finale i u vrlo napetom finalu, Rubtsov osvaja prvo misto sa zonom više od Krudera.

Vidi se koliko Slovencima znači penjanje jer je Kongresni trg pun a Kruder i Janja nacionalni heroji.

Nakon finala odlazimo sa finalistima u odličnu pizzeriju i nakon toga party u dvorani Scena gdje Anže Peharz, uz penjačko, pokazuje i svoje umijeće DJ-a.

Legli u 5, digli se u 9, na kavu u Krudera svraćaju Sudi, Vid Urnaut koji je zamalo ušao u polufinale, Chris iz Južne Afrike, i Ukrajinac Sergej koji je u finalu osvojio 4.mjesto i dok pijemo kavu, Rubtsov mu šalje poruku da mora operirat tetivu kod bicepsa i da će se pokušat za 4 miseca oporavit. Ozljeda je ozbiljna i već je imao istu ozljedu i zbog toga je vrlo upitan njegov plasman na Olimpijadu.

Nakon kave odlazimo u Kotečnik, toliko dalek sektor da šetnja do Perivoja sad sliči više odlasku u Rupotine.

Svi su mamurni od noći prije i već u zagrijavanju u 6b+ vidin da će bit “zanimljivo” popet bilo šta, ali bar svi guštamo u Narnijskom ambijentu. Sudi daje odličan pokušaj u Umazanoj igri, 8b+ *

(Umazana igra = prljava igra. Autor smjera je zatvorio smjer, ali ga je jedan penjač popeo usprkos plavoj trakici, Autor smjera pomiče sve spitove 20 cm lijevo, radi “FA” i naziva ga “umazana igra”).

Sergej i Chris isto ulaze u Umazanu igru i uskoro odlučuju da je ipak protekla noć bila preduga. Kruder pokušava provjerit da li je moguće popet 8c na trad opremu. (Umazanu igru je popeo na redpoint i green point*).

*green point je sportski smjer ispenjan na trad opremu ali bez korištenja spitova za osiguranje.

Ja se ipak odlučujen uletit u jedini 7b+ na sektoru. Iznenađujem sebe sa dobrim onsight pokušajem, drugi pokušaj padam nakon detalja. 3.pokušaj bi vjerovatno bio uspješan ali je vrijeme da krenemo na put nazad u domovinu.

Pozdravljamo ekipu, kupimo Pehnecovu Mojcu u Mariboru i kad smo došli do Zagreba, zove nas Slaven i govori kako je upravo došao u Zagreb i da je pljusak cilim putem pa nas zove da prespavamo s njim u stanu. Popili pivo, pojili pizzu, ispričali dojmove i rano ujutro odlazimo u Split.

Priča o kominu je postala gotova bajka, svi žele doć napravit odmor nakon World Championshipa i obavit psihičke pripreme za Olimpijadu.

Kruder dolazi u 11.misec pomoć piturat prizemlje koje sređujem sebi i zaručnici, oće naučit ispeć soparnik, sprema se luda momačka, tisuću kilometara daleko, a možda i zabušimo koji smjer u Gorici.

Bit će ovo sigurno duga i zanimljiva zima…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s